Güncel

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Blog yazmaya başlamak istiyorum! Neler yapmalıyım?

 


Blog yazmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum diyorsanız önce vermeniz gereken bir karar var demektedir. Bu karar blogda insanlara vereceğini bilginin kesinleşmesi ile alakalı.. Eğer ki kafanızda net bir şey yoksa yazma konusunu biraz daha erteleyin ve bir alanda kendinizi geliştirmeye başlayın. 

Blog için insanlara sunacağınız bilgiyi ya da deneyimi belirledikten sonra bir hikaye oluşturmanız gerekiyor. Bu hikaye vereceğiniz bilginin çerçevesini belirlemek olması gerekiyor. 

Konu ve hikayeden sonra bunlara uygun olarak domain belirlemeniz gerekiyor. Güzel bir domain aldıktan sonra da blogun görseli üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. 

Güzel bir logo tasarlayın

Logoya uygun slogan ve isterseniz maskot tasarlayabilirsiniz

Menü, iletişim ve künyenizi eklemeyi unutmayın

Blogunuza ekleyeceğini özgün içeriklerinizi araştırma yazıları ile desteklemek kaliteli bilgilerin blogunuzda uzun süreler yaşamasını sağlar. 

Blog yazılarınıza bolca resim ve video ekleyiniz. 

Yazılarınızın önemli kısımlarını bold yaparak belirginleştirin. 

Blogların yazılması kadar Google de çıkması önemlidir. 

Arama motorlarına kayıt yaptıysanız (Blogger sisteminde otomatik kayıt olmaktadır) özgün içerikleriniz zaten Google'de öncelikli olacaktır. Bunun için açıklayıcı ve çarpıcı başlıklar kullanmayı da unutmayın. Ayrıca Google adsense reklamları ile blogunuza doping alabilirsiniz. 

Sosyal medya günlük hit almanız için tabi ki önemlidir. Lakin kalıcı olan referans linkler almaktır. Yani kaliteli sitelerden backlink almak. Kaliteli sitelerde blogunuzun linki yayınlandığında DA ve PA değerleriniz artış gösterir. Google sizi ön sıraya almak için bu puanları da değerlendirmeye alır. 

Backlink konusunda burada yazmıştım okuyabilirsiniz. 

Blog yazmak için şu an en gelişmiş sistem Wordpress'tir. Onun dışında Blogger sistem ücretsiz olması ve Google'nin olması nedeniyle oldukça tercih edilen bir blog sistemidir. Blogger blog açmanıza ücretsiz destek veriyoruz. 

İyi bloglar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar