Güncel

10/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Archive.org sitesinden web sitemi nasıl silerim?




archive.org milyonlarca ücretsiz kitap, film, yazılım, müzik, web sitesi ve daha fazlasından oluşan kar amacı gütmeyen bir kütüphanedir. … Bugün Wayback Machine üzerinden erişilebilen 20 yıldan fazla web geçmişine sahiptir.

archive.org, internet sitelerinizin, dosyalarınızın kaydını tutar ve bu kayıtları saklar. Siz internet sitenizi silseniz de içerikleri kaldırsanız da archive de sitenizin kaydı kalacaktır. Bu yüzden bir çok internet davasında da delil olarak kullanılmaktadır.

Peki archive.org dan internet sitenizi ya da dosyanızı kaldırmak için ne yapmanız gerekiyor?

Öncelikle sildirmek istediğiniz sitenin sizin olması gerekiyor. Daha sonra sitenize ait mail adresiniz ile (örnek: info@webmasterticaret.com) archive sitesinin mail adresi olan info@archive.org mail adresine ingilizce dilinde mail atmanız gerekiyor. Sitenize ait mail adresinizin olması ve ingilizce konuyu anlatmanız önemlidir.

Bu konu ile ilgili ben eski bir sitem için mail attım. Lakin siteme ait mail adresim olmadığı için internet sitemin iletişim kısmına yazmış olduğum mail adresimden mail yazdım. İletişim kısmının da linkini ekledim. Bakalım sonuca ulaşırsa bu konuya sonucu ekleyeceğim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar